ozbekistan-da-ramazan-hazirliklari-kovid-19-salgini-golgesinde-tamamlandi

Özbekistan’da Ramazan hazırlıkları Kovid-19 salgını gölgesinde tamamlandı

Özbekistan'da huzur ve bereket ayı Ramazan için son hazırlıklar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler çerçevesinde tamamlandı.

12 Nisan 2021 12:38

Ramazan ayının yarın başlayacağı Özbekistan'da, ramazan hazırlıkları yapılan 2 binden fazla caminin tamamında teravih namazı, Kovid-19 salgını dolayısıyla uygulanan sıhhi kurallara uygun olarak kılınacak.

Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalanan kararname ile ramazanın en iyi şekilde geçmesinin sağlanması için gereken tedbirlerin alınması, muhtaçların desteklenmesi, huzur ve saygı ortamının pekiştirilmesi, cami ve mezarlıkların temizlenmesi istendi.

Ramazan öncesinde ülkedeki tüm camiler, temizlik ve çevre düzenlemeleri yapılarak teravih namazları için hazır hale getirildi.

Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı, Başmüftü Osmanhan Alimov, ramazan hazırlıklarını yerinde incelemek amacıyla teravih namazı kılınacak camilere giderek, buralardaki temizlik ve çevre düzenlemelerini gözden geçirdi.

Diğer yandan başkent Taşkent'te, ramazan için hazırlık yapan vatandaşların uğrak yerleri olan dükkan ve pazar yerlerinde alışverişlerin arttığı gözlendi.

- Ülkedeki 2 binden fazla camide teravih namazı kılınacak

Özbekistan Müslümanlar Dini İdaresi yetkilileri, AA muhabirine, ülke genelindeki 2 binden fazla camide sıhhi kurallara riayet edilerek teravih namazlarının kılınacağını, ramazan boyunca ülke genelindeki 1370 camide Kur'an-ı Kerim'in hatmedileceğini ve bunun için 2 bin 300 hafızın görevlendirildiğini belirtti.

Yetkililer, Müslümanlar Dini İdaresince ramazan boyunca Kur'an-ı Kerim'i hatmedecek hafızlarla bir toplantı yapılarak, bu kutsal ayın en iyi şekilde geçirilmesi ve öneminin vatandaşlara anlatılması konularında çeşitli tavsiyelerin verildiğini aktardı.

Özbek yetkililer ayrıca, gelen talep üzerine 100'den fazla Özbek hafızın ramazan boyunca teravih namazlarında Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek üzere ABD, Malezya, Rusya, Ukrayna ve diğer ülkelere gittiğini kaydetti.

Bu arada, büyük şehirlerdeki teravih namazlarının kılınacağı camilerin bulunduğu caddeler, trafik güvenliğinin temin edilmesi amacıyla bir ay boyunca akşam saatlerinde geçici olarak trafiğe kapatılacak.

Diğer Haberler