ozbekistan-da-turk-dunyasi-sehircilik-kurultayi-duzenlendi

Özbekistan’da Türk Dünyası Şehircilik Kurultayı düzenlendi

Türk Dünyası Şehircilik Kurultayı, Özbekistan’ın tarihi kenti Semerkant’ta yapıldı.

19 Şubat 2025 17:52

Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği tarafından organize edilen kurultaya Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım da katıldı. 

Binali Yıldırım, konuşmasında, Türk Dünyasının her alanda olduğu gibi şehircilik alanında da iş birliğini güçlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Yıldırım, '' TDT bugün dünyanın 10.büyük gücü, ekonomik olarak, milli geliri olarak. 900 milyara ulaşan dış ticaretimizden  ne kadarını kendi aramızda yapıyoruz. Hiç düşündünüz mü? Ben söyleyeyim. Sadece 45 milyar dolarını. 900 milyardan 45 milyar dolar. %5. Bu ne demektir? Zenginliğimizin, ticaretimizin %95’ini 3.ülkelerin refahı için harcıyoruz. Bu 45 milyar doları orta vadede 75 milyara dolara kadar çıkarmamız lazım.'' dedi.

Kurultayın panel oturumlarında da inşaat sektörünün güncel sorunları, iklim ve çevre dostu inşaatçılık talepleri, akıllı şehir altyapı sistemlerindeki yeni gelişmeleri ve Türk yatırımcılarının Özbekistan’daki  projelerine ilişkin sunumlar dinlendi. 

Kurultay kapsamında yine Türkiye’den gelen yatırımcı şirketler Özbekistan’daki şirketleri ikili görüşmeler de yapmaları için fırsat tanındı.  
 

Anahtar Kelimeler: tdt, özbekistan,

Diğer Haberler