ozbekistan-depremzedelere-170-ton-insani-yardim-gonderdi

Özbekistan, depremzedelere 170 ton insani yardım gönderdi

Özbekistan'da, "asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin mağdurlarına destek amacıyla başlatılan yardım kampanyası kapsamında depremzedelere 170 ton insani yardım gönderildiği bildirildi.

14 Şubat 2023 10:11

Özbekistan'da yardım dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının başlattığı yardım kampanyası devam ediyor.

Ülke genelinde toplanarak Türkiye'nin depremden etkilenen farklı bölgelerine şimdiye kadar 170 ton insani yardımın gönderildi.

Bu yardım malzemesi arasında 45 ton ilaç ve tıbbi malzeme, 8 ton gıda, 90 ton giysi, ayakkabı, battaniye, uyku tulumu, çocuk bezi, temizlik ve hijyen malzemeleri ile 130 jeneratör, 700 elektrikli soba ve diğer malzemelerin bulunduğu ifade edildi.

Depremzedelere gönderilen yardım malzemesinin 6 kargo uçağı, tarifeli uçaklar ve 7 tırla Türkiye’nin farklı bölgelerine ulaştırıldı.

Özbek aşçıların 5 bin kişiye günde 2 öğün yemek dağıttığı depremlerden etkilenen bölgelerde, İstanbul merkezli Özbekistan Kültür, Araştırma ve Dayanışma Derneği’nin gönüllüleri ve Özbekistan'dan 100 kişilik arama kurtarma ekibi yer alırken, kurdukları sahra hastanesinde de 71 Özbek sağlık görevlisi görev yapıyor.

Diğer Haberler