ozbekistan-disisleri-bakan-vekili-saidov-turkiyenin-taskent-buyukelciliginde-t

Özbekistan Dışişleri Bakan Vekili Saidov, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinde taziye defterini imzaladı

Özbekistan Dışişleri Bakan Vekili Bahtiyar Saidov, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına açılan taziye defterini imzaladı.

08 Şubat 2023 14:56

Saidov, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatlarını kaybedenler için taziyelerini iletmek üzere Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Büyükelçilik binasında açılan taziye defterini imzalayan Saidov, şunları kaydetti:

"Türkiye'de meydana gelen korkunç depremler sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmesi ve yaralanması, ezeli kardeşiniz Özbek halkının yüreklerini derinden sarsmıştır. Kardeşimiz ve stratejik ortağımız Türkiye'nin acılarını paylaşıyoruz. Sizlerin acıları bizim de acılarımızdır. Bu zor zamanlarda sizlerle omuz omuza olmaya, önünüze çıkan zorlu sınavları hep birlikte aşmaya ve gerekli tüm yardımı sağlamaya hazırız."

Saidov, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ile de bir araya gelerek başsağlığı dileğinde bulundu, ölenlerin aileleri ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydeden Saidov, şimdiye kadar ilk insani yardımın Türkiye'ye ulaştırıldığını, yakın günlerde yine insani yardım gönderileceğini belirtti.

Diğer Haberler