ozbekistan-halki-depremde-vefat-edenler-icin-taskentteki-turk-buyukelciligine

Özbekistan halkı, depremde vefat edenler için Taşkent'teki Türk Büyükelçiliğine çiçek bıraktı

Özbekistanlılar, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını göstermek için Taşkent'teki Türk Büyükelçiliğine giderek çiçek bıraktı.

07 Şubat 2023 17:08

Özbek vatandaşlar, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için Taşkent'teki Türk Büyükelçiliğinde açılan taziye defterine başsağlığı dileklerini yazarken ayrıca depremde ölenlerin anısına büyükelçilik binasına "Kardeş Türk halkının başı sağ olsun", "Geçmiş olsun" yazılarının bulunduğu çiçekler koydu.

Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı ve Baş Müftü Nuriddin Haliknazarov'un girişimleriyle, ülkedeki tüm camilerde Kur'an-ı Kerim okunarak Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenler için dua edilirken, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Özbekistanlılar ayrıca sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflarına Türk bayrağı koyarak "başsağlığı" ve "geçmiş olsun" dileklerini ifade ederken bazıları da Türk-Özbek bayraklarının bir arada olduğu fotoğraflara yazdıkları "Bizler beraberiz" sloganıyla paylaşımlar yaptı.

Bazı Özbek vatandaşlar bir araya gelerek, depremden zarar görenlere destek vermek için yardım kampanyası başlattı.

Dışişleri Bakan Vekili Bahtiyar Saidov da sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Türkiye'de meydana gelen yıkıcı deprem haberinden derin üzüntü duyduğunu kaydederek "Depremde hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Türkiye halkı için çok zor zamanlar, kardeşlerimizin yanındayız." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği İletişim Müşaviri Hamdi Turşucu da ülkedeki basın mensuplarıyla buluşarak Türkiye’deki depremlerin sonuçlarının giderilmesine yönelik yapılmakta olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Taşkent Büyükelçiliğinde açılan taziye defteri 10 Şubat'a kadar açık tutulacak.

Diğer Haberler