ozbekistan-ramazana-hazir

Özbekistan ramazana hazır

Ramazan ayının yarın(17.05.2018) başlayacağı Özbekistan'da son hazırlıklar tamamlandı.

16 Mayıs 2018 16:15

 Ramazan ayının yarın(17.05.2018) başlayacağı Özbekistan'da son hazırlıklar tamamlandı.

Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkan Yardımcısı Abdülaziz Mansur, yaptığı açıklamada, Özbekistan Astronomi Enstitüsü verilerine dayanarak ramazan ayının ilk gününün 17 Mayıs olarak belirlendiğini ve geçen hafta cuma namazında vatandaşların bu konuda bilgilendirildiğini belirtti.

İlk teravih namazının bu akşam kılınacağı Özbekistan'da ramazan için hazırlıklar çerçevesinde tüm yerleşim alanları ve şehirlerde çevre düzenlemeleri yapıldı.

Özbekler, ramazan alışverişi için Taşkent'teki dükkan ve pazar yerlerine akın etti.

Pazar yerlerinde ramazan ayına özel "nişalda" tatlısının satıldığı tezgahlar, alışverişe çıkanların uğrak yeri oldu.

Sadece ramazanda yapılan bir tatlı çeşidi olan nişalda, yumurta akı, şeker ve dağlarda yetişen karanfilgillerden yetmek bitkisinin kökünden hazırlanıyor.

Nişalda satan Barçın Sultanova, tatlının son derece sağlıklı olduğunu, sindirimi kolaylaştırdığı için özellikle ramazan ayında tüketildiğini söyledi.

- Taşkent'teki 112 camide Kur'an-ı Kerim hatmedilecek

AA muhabirinin Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, başkent Taşkent’teki 120 cami teravih namazları için hazır hale getirildi.

Yetkililer, ramazan ayı boyunca 112 camide Kur'an-ı Kerim’in hatmedileceğini, bunun için 230 Kur'an-ı Kerim hafızının görev yapacağını belirtti.

Bazı Özbek hafızlar, gelen talep üzerine ramazan boyunca teravih namazlarında Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek için başka ülkelerde görevlendirildi.

Devlet televizyonu, Müslümanlar Dini İdaresi ile iş birliğinde sahur ve iftar vakitlerine dini içerikli yayın yapacak.

Özbekler, bu yıl 16 saat oruç tutacak.

Kaynak: A.A

Anahtar Kelimeler: Özbekistan, ramazan,

Diğer Haberler