ozbekistan-turkiye-medya-iliskileri

Özbekistan-Türkiye Medya İlişkileri

Özbekistan Uluslararası Basın Kulübü Başkanı Şerzodhan Kudrethocayev'den TRT Avaz'a önemli ziyaret...

09 Ocak 2018 16:00

Özbekistan Uluslararası Basın Kulübü Başkanı Şerzodhan Kudrethocayev'den TRT Avaz'a önemli ziyaret.

Özbekistan'dan gelen heyet, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve TRT AVAZ Koordinatörü Sedat Sağırkaya ile biraraya geldi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Özbekistan Uluslararası Basın Kulübü Başkanı Şerzodhan Kudrethocayev'i makamında kabul etti. 

Özbekistan Uluslararası Basın Kulübü Başkanı Kudrethocayev ardından da TRT Avaz Koordinatörü Sedat Sağırkaya ile biraraya geldi.

Kudrethocayev, temaslarına dair TRT AVAZ'a önemli açıklamalarda bulundu.

Özbekistan Uluslararası Basın Klübü Başkanı  Kudrethocayev  "Bu sene Özbekistan için çok büyük değişimler senesiydi. Her alanda nereye giderseniz bu değişimleri görebilirsiniz. Bunlar Özbekistan’ın cumhurbaşkanı Sayın Mirziyoyev’in önderliğinde gerçekleşti. İnsanlar bundan çok memnun. Geçtiğimiz 2017 halkla iletişim yılı olarak adlandırıldı. İnternette özel bir portal açıldı. İnsanların kendi şikayet ve önerilerini sunmaları için yerler oluşturuldu. Yıllardır devam eden problemler insanların önerilerini sunuldu. Şavkat Mirziyoyev liderliğindeki bir yıl sürecinde sadece Özbekistan’da değil dünyada önemli işler gerçekleştirildi. Türkiye örneğine bakarsak Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yapılan reformları, bir başka örnek günümüzde sayın Erdoğan’ın yaptığı çalışmalar gibi Özbekistan cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in siyaseti sadece Özbekistan’da değil merkezi Asya’da da büyük ilgi görüyor." dedi.

Uluslararası Basın Kulübü hakkında bilgi veren Şerzodhan Kudrethocayev   "Uluslararası Basın Kulübü,  geçen sene Nisan ayında faaliyete başladı. Amaç Özbekistan'da gerçekleştirilen değişimler, reformları yorumlamak, onları anlamak için kreatif ve interaktif, diyalog alanlarını oluşturmak, etkin olan yöneticiler, belediye başkanları, bakanların senato ve milletvekillerinin çalışmalarını ortaya koymak. Kısa zaman içerisinde Özbekistan'da etkinliklerimizde 260'a yakın konuşmacı yer aldı.Özbekistan Cumhuriyeti il ve ilçelerinde gezen basın kulüpleri oluşturduk. Ve burada canlı yayında Özbekistan 24 kanalı aracılığıyla 4,4,5 saat yayınlar gerçekleştiriyoruz. Bizim basın kulübünün adı Uluslararası dolayısıyla sadece Özbekistan'da değil, uluslararası kapsamda da çalışmaları var. Geçen sene biz Kore'de Uzkor Jornal ajansı ile işbirliği yaptık. Çok başarılıydı. Ajans kısa zamanda Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev hakkında kitap Kore dilinde 50 bin tane kitap basıldı. Birçok başka yabancı ülkelerle çalışmalar gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.

Uluslararası Basın Kulübü Başkanı Kudratkhocayev, Özbekistan-Türkiye ilişkilerinin ivme kazandığını ifade etti.

Kudratkhocayev "Biz Türkiye'yi yakından tanıyoruz. Türkiye, Özbekistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke, Daha önce de tarihi bağlarımız çok güçlüydü. Köklerimiz birdir. Reşat Nuri Güntekin'in eserlerini okurken ve sadece onun eserlerini değil birçok Türk yazarın eserleriyle tanışırken, ortak kültürümüz olduğunu görebiliyoruz. Günümüzde iki ülke arasında ticaret hacmi gelişme yönünde. Türkiye'de çok sıcak diyaloglar yaşadık. Bizlere "Özbekistan'ın denizleri yok, denize çıkış yolları da yok. Türkiye'nin denizleri sizlerindir dediler. Aynı şekilde TRT Avaz yöneticileri stüdyo, kamera konusunda bize destek verdiler. Bu  bizleri çok mutlu ediyor." dedi.

Özbekistan'dan gelen heyet, TRT 15 Temmuz Stüdyosu'nda da incelemelerde bulundu.

Heyete, TRT Avaz Kanal Koordinatörü Sedat Sağırkaya da eşlik etti.

Anahtar Kelimeler: Özbekistan, Türkiye, Medya,

Diğer Haberler