ozbekistan-turkiye-saglik-hizmetleri-ve-saglik-turizmi-fuari-taskent-te-basladi

Özbekistan-Türkiye Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi Fuarı Taşkent’te başladı

Türkiye’den hastane ve sağlık turizmi acentelerinin katıldığı Özbekistan-Türkiye Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Turizmi Fuarı (Health Uzbekistan-2023), başladı.

27 Eylül 2023 14:21

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te bu yıl ikincisi düzenlenen ve Türkiye’den 20’den fazla hastane ile sağlık turizmi acentesinin yer aldığı fuarın açılışına, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar, Özbekistan Sağlık Bakanlığı Daire Başkanı Celalettin Asamıddınov ile çok sayıda davetli katıldı.

Asamıddınov, Özbekistan’da son dönemde diğer alanlarda olduğu gibi sağlık sektöründe de önemli değişim ve reformların yapıldığını, ülkede sağlık hizmetlerinin kalitesi ve özel sektörün sağlık alanındaki payının arttığını belirtti.

Ülkede sağlık sisteminin geliştirilmesi amacıyla aralarında Türkiye, ABD ve Almanya’nın da bulunduğu yabancı ülkelerin sağlık sistemleri ve deneyimlerinden istifade etmek amacıyla farklı sağlık iş forumu ve etkinlikler düzenlendiğini vurgulayan Asamıddınov, son olarak geçen ay Semerkant’ta, Özbekistan ve Türkiye sağlık bakanlarının da katılımıyla Özbekistan-Türkiye Sağlık İş Forumu’nun düzenlendiğini anımsattı.

Asamıddınov, ülkesine sağlık sektöründe yatırım yapacak iş insanları için gerekli koşulları sağlayacaklarını dile getirdi.

Büyükelçi Bekar da Türkiye’nin, sağlık sektörüne yaptığı yatırımları, uluslararası çapta başarılar elde eden doktorları ve tıp alanındaki gelişmelere hızlı adaptasyonu sayesinde dünyada tercih edilen ülkeler arasına girdiğini ifade etti.

Bekar, Türkiye’nin sağlık sektöründeki yatırımlarına Özbekistan’ın ihtiyacı olduğunu, bu tür etkinliklerin Türk yatırımcıların Özbekistan’ın sağlık sektörüne yatırım yapması açısından önemli olduğunu kaydetti.

Fuara katılan Konya merkezli sağlık turizmi acentesi yetkilisi Dr. Asena Paran, fuara ilk defa katıldıklarını ve büyük imkanların olduğu Özbekistan ile işbirliklerini geliştirmek istediklerini söyledi.

Paran, sağlık turizmi alanında uygun tedavi seçenekleri, bu konuda ülkedeki klinik ve hastanelerle birlikte hastalara en iyi hizmeti sunmak için işbirliği çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Fuar, yarın sona erecek.

Anahtar Kelimeler: özbekistan sağlık, fuar,

Diğer Haberler