ozbekistan-yeni-yol-haritasini-belirledi

Özbekistan Yeni Yol Haritasını Belirledi

2017- 2021 yıllarını kapsayan 4 yıllık kalkınma planında her alanda reformlar göze çarpıyor.

19 Ocak 2018 13:43

Özbekistan yeni yol haritasını belirledi…

2017- 2021 yıllarını kapsayan 4 yıllık kalkınma planında her alanda reformlar göze çarpıyor.

Ülkenin iç ve dış politikasından ekonomi ve sosyal yapının geliştirilmesine, güvenlik ve istikrarın korunmasından demokratik hukuk devletine kadar çok sayıda konu, devletin öncelikli gündem maddesi.
 
Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in Senato'ya yaptığı tarihi konuşma, düzenlenen basın toplantıyla halkla paylaşıldı.

Parlamento binasında gerçekleşen toplantıya Senato Başkan Yadımcısı Sadık Safayev, cumhurbaşkanının senatoya seslendiği konuşmasında, Özbekistan'ın yeni dünya görüşünü belirlediğine dikkat çekti.
 
Cumhurbaşkanın ülkenin gerçek sorunlarını cesaretle dile getirdiğini belirten Safayev, bundan sonra sorunların kökenine inileceğini ve her sorunun üzerine gidilerek çözüleceğini söyledi. 

Yasama meclis sözcü yardımcısı Sarvar Atamuradov ise, artık halkı dinlediklerini ve icraatlara karşı halkın tepkisini anında öğrendiklerini söyledi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Saidikram Niyazhodcayev da, bugüne kadar diğer ülkelerle 215'e yakın anlaşma imzaladığını, komşu ülkelerle yeni ilişkiler kurulduğunu ve yeni sayfalar açıldığını anlattı.

Basın mensuplarının sorularının da yanıt bulduğu toplantıda Senato Başkan Yadımcısı Sadık Safayev, Turizm alanına Türk sermayesinden ve tecrübesinden yararlanılması için hangi adımların atılacağına dair sorusuna "Türkiye’den öğreneceğimiz çok şey var" yanıtını verdi.
 

Anahtar Kelimeler: Özbekistan, Mirziyoyev, Özbekistan Kalkınma Planı, Mirziyoyev Senato Tarihi Konuşma,

Diğer Haberler