ozbekistanda-anma-ve-saygi-gunu-etkinlikleri

Özbekistan'da "Anma ve Saygı Günü" etkinlikleri

Sovyet ordusunun Nazi Almanya'sını yenilgiye uğrattığı gün olan 9 Mayıs Özbekistan'da bu savaşta ölenlerin anısına "Anma ve Saygı Günü" olarak kutlanıyor.

09 Mayıs 2019 15:22

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Hatıra Meydanı'nda İkinci Dünya Savaşı'nda ölenlerin anısına tören düzenlendi. Törene hükümet üyeleri, milletvekilleri, senatörler, büyükelçiler, savaş gazileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene katılan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ve hükümet üyeleri, İkinci Dünya Savaşı'nda ölenlerin anısına Hatıra Meydanı'nda dikilen Yaslı Anne Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Daha sonra İkinci Dünya Savaşı gazilerinin davet edildiği etkinliğe katılan Mirziyoyev, savaş gazileriyle bir araya gelerek sohbet etti. Etkinlik kapsamında savaş yıllarını andıran gösteriler sahnelendi.

Etkinlikte konuşan Mirziyoyev, Özbek halkının da diğer halklar gibi bu savaşta gerçek kahramanlık gösterdiğini kaydederek bu cesaretin 74 yıldan bu yana kendileri için mertlik, cesaret ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Mirziyoyev, "Bizler, bugünkü özgürlüğümüzü, evlatlarımızın mutluluğunu ve geleceğini onlara borçluyuz." dedi.

Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'na karşı kazandığı zaferin kutlandığı gün olan 9 Mayıs, birçok eski Sovyet ülkesinde Zafer Günü olarak kutlanırken, Özbekistan'da ise 20 yıldan bu yana bu savaşta ölenlerin anıldığı "Anma ve Saygı Günü" olarak kutlanıyor.

Anahtar Kelimeler: özbekistan, anma ve saygı günü, etkinlikler, 9 mayıs,

Diğer Haberler