ozbekistanda-turk-egitim-fuari

Özbekistan'da Türk eğitim fuarı

Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından düzenlenen Eğitim Fuarı Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başladı.

18 Mayıs 2019 15:18

KÜNİB'e üye üniversitelerin katılımıyla düzenlenen fuar, Özbek öğrencilerin Türkiye üniversitelerinde eğitim almalarını ve Türk üniversitelerinin olanaklarının Özbekistan'da tanıtılmasını amaçlıyor.

Fuara, Taşkent Büyükelçisi Mehmet Süreyya Er, Türkiye'den 30'a yakın üniversiteden rektör, yönetici, akademisyen, Özbek üniversitelerinden akademik kadro ve yönetilerle çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılışında konuşan KÜNİB Başkanı Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, fuarla Özbekistan ile Türkiye arasındaki eğitim alanındaki ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlamayı ve bu alandaki boşluğu doldurmayı amaçladıklarını kaydetti.

Korkmaz, KÜNİB'in 14 ülkeden 162 üniversitenin üye olduğu bir birlik olduğunun altını çizerek, Özbekistan'ın Alişir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi ve Cihan Dilleri Üniversitesinin birliğe üye olacağı bilgisini paylaştı.

"Özbek-Türk kardeşliğinin geleceği eğitim alanındaki ilişkilerle inşa edilecektir"

Büyükelçi Er de ilk defa Türk üniversitelerinin yoğun katılımıyla düzenlenen eğitim fuarının Özbekistan'ın eğitim hayatı ve geleceğine yönelik ümitlerini artırdığını söyledi.

Özbekistan'da, 17'si yabancı 102 yükseköğrenim kurumunun bulunduğunu anlatan Er, "Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanımızın imzalamış olduğu bir kararnameyle, Buhara'da bir Sağlık Meslek Yüksekokulu kurulması için ilk adım atılmıştır. İnşallah yakın gelecekte, Türkiye üniversiteleri de Özbekistan'da bölümler açarak Türk-Özbek kardeşliğinin gelişmesi için gereğini yapacaktır." diye konuştu.

Er, bugün Türkiye'de 129'u devlet, 77'sı vakıf üniversitesi 206 üniversitenin faaliyet gösterdiğini, bu üniversitelerin 20'ye yakınının dünya sıralamalarında ilk bine girdiğini dile getirdi.

KÜNİB'e üye 30'a yakın üniversitenin katıldığı fuar bugün sona ererken yarın da Özbekistanlı öğrencilerin KÜNİB'e üye 71 üniversitede eğitim almalarına imkan sağlayacak KÜNİB YÖS sınavları düzenlenecek.

Anahtar Kelimeler: özbekistan, türk eğitim fuarı, kafkasya üniversiteler birliği, özbek öğrenciler, türk üniversiteleri, tanıtım, taşkent, büyükelçi, korkmaz,

Diğer Haberler