ozbekistandaki-cumhurbaskani-secimi-icin-turkiyede-de-sandiklar-kurulacak

Özbekistan'daki cumhurbaşkanı seçimi için Türkiye'de de sandıklar kurulacak

İstanbul Başkonsolosu Amirsaid Agzamhodcaev: "Ankara, İstanbul, Bursa ve Antalya'da sandık kuracağız."

23 Haziran 2023 10:21

Agzamhodcaev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in girişimleriyle 2017'den itibaren ülkede geniş reformların yürürlüğe konulduğunu, bu sayede yıllardır bekleyen sorunların çözülmeye başladığını anlattı.

Bu süreçte Türkiye ile ilişkilerin de geniş kapsamlı stratejik bir seviyeye ulaştığını kaydeden Agzamhodcaev, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanıyorum ki bu ilişkiler bundan sonra da daha büyük neticelere ulaşacak. Özbekistan'da 9 Temmuz'da cumhurbaşkanı seçimi olacak. 30 Nisan'da anayasa değişikliğiyle ilgili bir referandum yapıldı. Anayasamızın yüzde 65'i değişti. En önemlisi de bu anayasa çalışmalarında Özbekistan milletinin fikirleri alındı. Milletimizden 200 binden fazla kişinin fikirlerini öğrenip onları da bu yeni anayasaya dahil ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız Şevket Mirziyoyev, bu yeni anayasadaki sorumluluklarını yerine getirmek için döneminden 3,5 sene fedakarlık yaparak yeni seçimi ilan etti.

Seçim sürecinde yurt dışındaki vatandaşlarımızın kolaylığı için biz de Ankara, İstanbul, Bursa ve Antalya'da sandık kuracağız. 1 Temmuz'da bir sandığımız Bursa'daki fahri konsolosluğumuzda, ikinci sandığımız da İnegöl ilçesinde kurulacak. Bu vesileyle vatandaşlarımızın seçimlere aktif olarak katılmalarını rica ediyoruz."

 

 

 

Anahtar Kelimeler: Özbekistan, Türkiye, seçim,

Diğer Haberler