ozbekistandaki-taskent-turk-ilkogretim-okulunda-cumhuriyet-bayrami-kutlandi

Özbekistan'daki Taşkent Türk İlköğretim Okulu'nda Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Taşkent Türk İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikle kutlandı.

29 Ekim 2023 13:18

Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulda etkinlik düzenlendi.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ve büyükelçilik mensuplarının yanı sıra öğrenciler ve velilerin katıldığı tören, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Büyükelçi Bekar, yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in 100.yılında eğitimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan spora yaşamın her alanında kaydedilen ilerlemeler temelinde yeni bir yüzyıla doğru birlikte yelken açtıklarını belirtti.

Bekar, "Türkiye Yüzyılı olarak adlandırdığımız önümüzdeki dönemde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ülkemiz siyasi, ekonomik, sosyal ve dış politika alanında büyük atılımlar gerçekleştirmeye devam etmektedir." dedi.

Türkiye'yi daha güçlü, daha müreffeh kılmak için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Bekar, şöyle konuştu:

"Temel amacımız Atatürk'ün koyduğu hedefler doğrultusunda Cumhuriyet'imizi korumak ve yüceltmektir. Amacımıza ulaşmanın yolu eğitimden geçmektedir. Bu vesile ile ata yurdumuz Özbekistan'da 1990’lı yıllardan bu yana evlatlarımıza nitelikli eğitim imkanı sağlayan Taşkent Türk Okulu'nun kıymetli öğretmenlerine şükranlarımı sunuyorum. 100. yılı kutlamanın haklı gururunu yaşadığımız bugün Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bizlere üzerinde özgürce nefes aldığımız bu vatanı armağan eden tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyet'imiz ilelebet payidar olsun. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun."

Törende, Taşkent Türk İlköğretim Okulu öğrencileri şiirler okudu, halk oyunları ve dansları sahneledi.

Anahtar Kelimeler: özbekistan, kutlama, taşkent, olgan bekar, taşkent türk okulu,

Diğer Haberler