ozbekistandan-transit-vize-karari

Özbekistan'dan "Transit Vize" Kararı

Özbekistan, bazı ülkelerin vatandaşlarına 3 günlük transit vize verecek.

07 Şubat 2018 10:31

Özbekistan, bazı ülkelerin vatandaşlarına 3 günlük transit vize verecek.

Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından geçen hafta imzalanan "Özbekistan'da turizm potansiyelinin geliştirilmesine ilişkin" kararnamenin hayata geçirilmesine yönelik karara göre, 1 Mayıs'tan başlayarak, bazı ülkelerin vatandaşlarına 3 günlük transit vize verilecek.

Buna göre, transit vize alanların, kontrollü bir şekilde havaalanı dışına çıkıp, turistik gezi ve programlara katılması mümkün olacak. Transit vize alacaklar uçak biletlerini göstererek, konsolosluk harcı ödeyecek.

Bakanlar Kurulunun, söz konusu uygulama ile ilgili kararı ve transit vize verilecek ülkelerin listesini iki ay içinde kabul edeceği kaydedildi.

Turizmini canlandırmaya yönelik son zamanlarda bazı kararlar alan Özbekistan yönetimi, özellikle vize kolaylığı ile ülkeye gelecek turist sayısını artırmayı ve ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından geçen hafta imzalanan kararnameyle 10 Şubat itibarıyla aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 ülkenin vatandaşlarına 30 günlük vize muafiyeti tanınması ve 39 ülkenin vatandaşlarına vize kolaylığı (2 iş gününde vize verme) sağlanması öngörülüyor.

 

Anahtar Kelimeler: özbekistan, transit vize, turizm,

Diğer Haberler