ozbekistandan-turk-turizm-sektorune-ovgu

Özbekistan'dan Türk turizm sektörüne övgü

Özbekistan Senatosu Başkan Birinci Yardımcısı Sadık Safayev Taşkent'te düzenlediği basın toplantısında, ülkede turizm alanında yapılacak çalışmalara değindi.

17 Ocak 2018 14:08

Özbekistan Senatosu Başkan Birinci Yardımcısı Sadık Safayev, Türkiye'nin turizm alanında çok büyük deneyim ve tecrübeye sahip olduğunu belirterek, ülkesinin bu deneyimlerden istifade etmek istediğini kaydetti.

Safayev, Taşkent'te düzenlediği basın toplantısında, ülkede turizm alanında yapılacak çalışmalara değindi.

Özbekistan'ın Türkiye'nin turizm alanındaki deneyimlerinden yararlanmak istediklerini dile getiren Safayev, son dönemde Özbekistan ile Türkiye arasında çok olumlu bir ortamın oluştuğuna işaret etti.

Safayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in geçen sene Türkiye'ye yaptığı resmi ziyaret sırasında turizm alanında önemli mutabakatların sağlandığını, bu çerçevede Taşkent yakınlarındaki “Çarvak” dağlık bölgesinde 12 ay turizm yapılabilecek altyapının oluşturulmasına ilişkin Türk ortaklarla belirli anlaşmalara vardıklarını anımsattı.

Safayev ayrıca, Özbekistan'ın Taşkent, Semerkant ve Buhara gibi şehirlerinde otellerin inşa edilmesi konusunda da Türk iş adamlarıyla ortak planlarının olduğunu ifade etti.

Geçen yılın kasım ayından itibaren İstanbul'dan Taşkent'in yanı sıra Semerkant'a direkt uçuşların da başladığını hatırlatan Safayev, Buhara ve Hive'ye de doğrudan seferlerin başlatılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Türk iş adamlarına yatırım çağrısında bulunan Safayev, "Türkiye'nin turistik altyapının oluşturulmasına yönelik dünyadaki öncü rolünü kabul ediyoruz. Otel ve lokantalar ve bunlardaki servis hizmetleri açısından Türkiye, dünyadaki en büyük ve en gelişmiş ülke konumunda. Türkiye'nin deneyimlerini öğrenmeye hazırız. Özbekistan, turizm alanında çok büyük deneyim ve tecrübeye sahip Türkiye'nin bu konudaki deneyimlerinden istifade etmek istiyor." diye konuştu.

Kaynak: A.A

Anahtar Kelimeler: Türkiye, Özbekistan, Turizm,

Diğer Haberler