ozbekistanin-2018-yili-hedefleri

Özbekistan'ın 2018 Yılı Hedefleri

Cumhurbaşkanı Mirziyoyev 2018 yılının 'Faal girişimcilik yenilikçi fikirler ve teknolojileri destekleme' yılı olarak ilan edilmesini teklif etti. 

26 Aralık 2017 13:20

Özbekistan, siyasi, ekonomik ve sosyal yapısını geliştirmenin yollarını arıyor. 

Bu çerçevede Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev Sempozyumlar Sarayı’nda düzenlenen toplantıya katıldı. 

Konuşmasında geride kalan bir yılın muhasebesini yapan Mirziyoyev, "2017 yılı siyasi hayatta büyük değişimlerin yılı oldu" dedi.

Mirziyoyev, halkın yarınlara inanması gerektiğini bunun için de demokratik adımların bir an önce atılması gerektiğini dile getirdi. 

'Milletvekili halkın derdini yerinde görüp bilecek ve bunu dile getirecek' diyen Mirziyoyev 2018 yılında yeni kararlar alacaklarını ve kanunlarda değişiklikler yapacaklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı 2018 yılının 'Faal girişimcilik yenilikçi fikirler ve teknolojileri destekleme' yılı olarak ilan edilmesini teklif etti. 

'Sorunları artık gizleyemeyiz. Onları çözme zamanı geldi' diyen Mirziyoyev yenilik yapamazsak geleceği kuramayız, ona sahip çıkamayız diye devam etti. 

'Halkın hayatında bir an önce iyileşme ve olumlu gelişmeleri hissetmek istediğini' hatırlatan Mirziyoyev, bunu gerçekleştirme yolunda herşeyi göze aldıklarını söyledi.
 

 

Anahtar Kelimeler: Özbekistan, Mirziyoyev,

Diğer Haberler