ozbekistanli-ogrenciler-istanbulda-bulustu

Özbekistanlı öğrenciler İstanbul'da buluştu

Türkiye'de eğitim gören Özbekistanlı öğrenciler, "Özbekistanlı Öğrenciler Buluşması" etkinliği kapsamında İstanbul'da bir araya geldi.

24 Aralık 2018 19:05

        23 Aralık günü Özbekistan Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçiliği ve Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu tarafından, 2018  yılının Ocak ayında kurulan, Türkiye'deki Özbekistan Gençlik Derneğinin ikinci resmi toplantısı İstanbul'da yapıldı.

       Etkinlik, İstanbul'un Üsküdar belediyesi tarafından takdim edilen " Valide Sultan" yolcu gemisinde gerçekleştirildi.

      Özbekistanlı gençlerin toplantısına; AK Parti Bursa milletvekili ve Türkiye-Özbekistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Osman Mesten, Ayaz Tahir Türkistan İdil Ural Vakfı Başkanı T.Duran, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını temsilen M. Terzi ile çeşitli üniversitelerden akademisyenler katıldı.

      Etkinliğin resmi açılış töreninden sonra ,Türkiye’de eğitim alan Özbekistanlı öğrenciler tarafından  tanınmış Özbek şairlerinin şiirleri okundu, şarkılar söylendi ve dernek faaliyetlerine aktif olarak katılan öğrenciler ödüllendirildi.

      Ayrıca etkinlikte, derneğin gelecek yıl için eylem planı tartışıldı.

    Organizasyonda bir konuşma yapan İstanbul Başkonsolosluğu  Konsolosu  A.Agzamkhodjaev, "Günümüzde Türkiye’deki çeşitli eğitim kurumlarında 800'den fazla Özbekistanlı öğrenci eğitim görmekte, ülkemizin diplomatik misyonlarının hedefi, 2017-2021'de Özbekistan Cumhuriyeti'nin gelişiminin beş  öncelikli Eylem Stratejisinin uygulanması için devlet programına uygun olarak, fiziksel,sağlıklı, ruhsal ve entelektüel olarak geliştirilen, bağımsız düşünen, sağlam yaşam görüşlerine sahip vatanına sadık gençlerin, demokratik reformlar ve kalkınma sürecinde aktif faaliyet göstermesi düşünülmektedir.Genç neslin yaratıcı entelektüel potansiyelini desteklemek ve gerçekleştirmek, araştırma ve inovasyon faaliyetlerini teşvik etmek, sağlıklı bir yaşam tarzı geliştirmek için çaba göstermeliyiz" açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler: Özbekistan, eğitim, öğrenci,

Diğer Haberler