pesmerge-ile-turkmen-milisler-arasinda-catisma-cikti

Peşmerge ile Türkmen milisler arasında çatışma çıktı

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, Türkmen güçlerle peşmerge arasında çıkan çatışmalar nedeniyle sağ duyu çağrısı yaptı.

12 Kasım 2015 14:23

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, Selahaddin Vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Haşdi Şabi'ye bağlı Türkmen güçlerle Peşmerge arasında silahlı çatışmaların yaşandığını belirterek, "Türkmen Cephesi olarak herkesi sağduyuya davet ediyoruz" dedi.

Tuzhurmatu'da uzun süredir gerginliğin yaşandığını dile getiren Salihi, "Haşdi Şabi Topluluğuna bağlı Türkmen güçleri yoldan geçerken Peşmergeler tarafından açılan ateş sonucu 3 Türkmen şehit oldu. Türkmen Cephesi olarak bu gibi olayların bir gün yaşanabileceğini biliyorduk. Orada (Tuzhurmatu) idarede bir yanlışlık vardır. Yanlış hareketler krizi daha büyütür" ifadelerini kullandı.

-"Sivil halk tehdit altında"

ITC Başkanı Salihi, Tuzhurmatu'daki sivil halkın yaşanan çatışmalar sonucu tehdit altında olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Türkmen Cephesi olarak herkesi sağduyuya davet ediyoruz. Kimse kimsenin gücünden gerginleşmesin. Kürt, Türkmen, Şii ve Sünni Arap güçleri tek bir yönetim altına girip oradan yönetilirse bu sorunlar yaşanmaz. Bugün her grup eline silahını alıp kendi gücü ve bağlı olduğu siyasi tarafa göre davranırsa bu gibi siyasi istikrarsızlıklar olur. Bugün maalesef Irak'ta karar merkezi partiler ve şahıslar olmuş."

AA




Diğer Haberler