quot-ermeni-ordusu-isgal-altindaki-topraklari-terk-etmeli-quot

"Ermeni ordusu işgal altındaki toprakları terk etmeli"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Memmedyarov, Ermeni ordusunun işgal altındaki toprakları terk etmesi gerektiğini bildirdi.

07 Nisan 2016 15:33

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bir araya geldi.
 
Memmedyarov, toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, üç ülkenin demiryollarını birleştiren Kuzey-Güney demiryolu hattı, enerji, terör ve kaçakçılıkla mücadele ile Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gelişmelerin görüşüldüğünü söyledi.
 
Dağlık Karabağ sorunu ile Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının biran önce çözüme kavuşturulması gerektiğine işaret eden Memmedyarov, iki taraftan da can kayıpları yaşandığını, tüm tarafların zarar gördüğünü kaydetti.
 
Konuya ilişkin çeşitli önerileri müzakere edeceklerini bildiren Memmedyarov, önce Ermeni ordusunun işgal altındaki toprakları terk etmesi gerektiğini kaydetti.
 
Zarif: Ateşkes korunmalı
 
İran Dışişleri Bakanı Zarif da Dağlık Karabağ sorununun uluslararası hukuk kuralları ve BM ilkeleri çerçevesinde çözülmesinin önemine dikkati çekerek, ateşkesin, siyasi çözüm elde edilene kadar korunması gerektiğini bildirdi.
 
Lavrov: Çözüme çok yakınız
 
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise ülkesinin, hem Azerbaycan hem de Ermenistan ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu savundu.
 
Tarafların ateşkes mutabakatına uymasını ümit ettiklerini anlatan Lavrov, "Anlaşmanın bileşenleri artık masamızda. Çözüme çok yakınız. Keskin nişancıların her gün birbirinin gözüne bakmasını engellemek lazım. Siyasi çözüm için çabaları artırmalıyız" dedi.


Diğer Haberler