quot-ermenistan-azerbaycan-39-i-savasa-cekmek-istiyor-quot

"Ermenistan Azerbaycan'ı Savaşa Çekmek İstiyor"

Uluslararası ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki saldırıların amacının, Azerbaycan'ı savaşa çekmek olduğunu söyledi.

26 Ocak 2015 17:20

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmayla Azerbaycan'ın yeni bir savaşın içine çekilmeye çalışıldığını söyledi.

Gülbey, düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan'ın defalarca iki ülke arasındaki ateşkesi ihlal ettiğini vurguladı.

Uluslararası kamuoyunun bu durum karşısında sessiz kaldığını belirten Gülbey, "Ermenistan, bu tür saldırıları defalarca tekrarladı. Ateşkes anlaşmalarını defalarca ihlal etti. Azerbaycan askerlerinin şehit edilmesi de bunun en büyük göstergelerinden biridir. Ermenistan, sürekli ateşkesi ihlal ediyor ama hala uluslararası kamuoyunda mazlum ülke rolünde" dedi.

Gülbey, Ermenistan'a yönelik uluslararası yaptırımlar yapılması gerektiğini ifade eden Gülbey, şöyle devam etti:

"Bu durum daha fazla devam edemez. Azerbaycan'ın sabrı da bir yere kadar. Bu saldırıların tek amacı, Azerbaycan'ı savaşa çekmektir ancak Azerbaycan barıştan yana hareket ediyor. İki ülke arasındaki ateşkes, sadece Ermenistan tarafından bozulmuştur. Bu durum, uluslararası kamuoyunun gündemine alması gereken bir durum. Uyarıyla bir şey elde edemiyoruz. Tüm bu saldırılarına rağmen Ermenistan'a hiçbir yaptırım uygulanmadı. Acil olarak bu saldırıyı gerçekleştiren Ermeni yetkililer uluslararası insan hakları mahkemesine çıkartılıp yargılanmalıdır. Azerbaycan, daha fazla sabredemez."

(AA)


Anahtar Kelimeler: Azerbaycan,

Diğer Haberler