quot-ermenistan-bizim-topraklarda-kuruldu-quot

"Ermenistan, Bizim Topraklarda Kuruldu"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'ın tarihi Azerbaycan toprakları üzerinde kurulduğunu, Azerbaycanlıların bir gün o topraklara geri döneceğini söyledi.

11 Nisan 2015 08:19

Bakanlar Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Yukarı Karabağ ve işgal altındaki diğer bölgelerden söz eden Aliyev, Ermenistan'ın barış istemediğini ve mevcut durumu olduğu gibi korumaya çalıştığını belirtti.

Aliyev, sorunun çözümü için yürütülen müzakerelerde Ermenistan'ın samimi olmadığını ifade etti. Sorunun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesi gerektiğine işaret eden Aliyev, çifte standartlara son verilmesi çağrısında bulundu.

Ermenistan'a karşı daha aktif mücadele yürüttüklerini vurgulayan Aliyev, Ermenistan'ı tüm bölgesel ve uluslararası projelerden tecrit ettiklerini söyledi.

Resmi rakamlara göre Ermenistan'da halkın yüzde 30'unun yoksulluk ve sefalet içinde yaşadığını belirten Aliyev, şöyle konuştu:

"Aslında bu rakam, yüzde 50-60 civarındadır. Resmi rakamlara göre her sene 50-60 bin insan, ülkeyi terk ediyor. Bizdeki bilgilere göre ise bu rakam, 100 bine yakındır. Birkaç yıl sonra tarihi Azerbaycan toprakları üzerinde kurulan Ermenistan'da Ermeni kalmayacak. Toplumumuz, özellikle de gençlerimiz, Ermenistan'ın tarihi Azerbaycan toprakları üzerinde kurulduğunu hiçbir zaman unutmamalıdır. Oradaki tüm yer isimleri, Azerbaycan kökenlidir. 20. yüzyılın başlarında Çarlık Rusyası'nın bastığı haritalarda bile bir tek Ermeni yer ismine rastlanmıyor. Ermenistan'daki köy isimlerinin yüzde 80'ini Azerbaycan kökenlidir. Oralar bizim ata yurdumuzdur. Mutlaka oraya döneceğiz. Başka türlü de mümkün değil. Bu bizim stratejik hedefimizdir ve bu hedefe ulaşmak için çalışıyoruz."

Anahtar Kelimeler: azerbaycan, ilham aliyev, ermenistan,

Diğer Haberler