quot-turk-is-adamlarinin-calismalari-bizim-icin-onemli-quot

"Türk iş adamlarının çalışmaları bizim için önemli"

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

03 Mart 2015 16:47

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Türk iş adamlarının ülkesindeki çalışmalarının kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Geçen yıl ticaret hacmimizde yüzde 26'ya varan bir artış meydana geldi. Bu çok sevindirici" dedi.
 
Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir araya geldi.
 
Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Berdimuhamedov, misafirperverliği için Erdoğan'a teşekkür ederek, iki ülke ilişkilerinin yüzyıllardır kardeşlik temelinde ilerlediğini kaydetti.
 
Berdimuhamedov, görüşmede ikili işbirliği alanlarının yanı sıra uluslararası ve bölgesel sorunları ele aldıklarını, iki ülkenin birbirine yakın bakış açısına sahip olduğunu kaydetti.
 
Türkmenistan'ın bu yıl tarafsızlık politikasının 20. yılı olduğunu söyleyen Berdimuhamedov, "Tarafsızlık politikamız bizim için çok önemli. 12 Aralık 2015'te bu vesileyle Türkmenistan'da düzenlenecek konferansa sizleri de bekliyoruz" dedi.
 
Berdimuhamedov, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı nedeniyle gelecek ay Türkiye'de düzenlenecek anma etkinliklerine de katılacaklarını söyledi.
 
Berdimuhamedov, enerji ve ulaşım konularına da büyük önem verdiklerini kaydederek, bu alanlarda yaşanan sorunların çözümü için uluslararası camiadan destek gördüklerini söyledi.
 
Türk iş adamlarının Türkmenistan'da çok önemli projelere imza attığını anımsatan Berdimuhamedov, "Türk iş adamlarının çalışmaları bizim için çok önemli. Modern teknoloji kullanıyorlar. Geçen yıl ticaret hacmimizde yüzde 26'ya varan bir artış meydana geldi. Bu çok sevindirici. Ülkemizdeki TİKA projelerine de çok önem veriyoruz" şeklinde konuştu.
 
(AA)

Diğer Haberler