quot-yukari-karabag-39-da-yapilacak-secimler-gayrimesru-quot

"Yukarı Karabağ'da yapılacak seçimler gayrimeşru"

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Yukarı Karabağ'da 3 Mayıs'ta yapılacak parlamento seçimlerinin gayrimeşru olduğu vurgulandı.

30 Nisan 2015 16:38

Türkiye, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ'da 3 Mayıs'ta yapılacak "parlamento” seçimlerinin gayrimeşru olduğunu vurgulayarak Azerbaycan’ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeni bir ihlalini teşkil edecek bu eylemi kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 20 yılı aşkın bir süredir Ermenistan’ın işgali altında bulunan Yukarı Karabağ bölgesinde 3 Mayıs 2015 tarihinde "parlamento” seçimlerinin düzenleneceğinin öğrenildiği belirtildi.

Uluslararası hukuk ilkelerinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ve AGİT ilkelerinin açık ihlali niteliğindeki bu seçimlerin, Yukarı Karabağ ihtilafını barışçı yollardan kalıcı çözüme kavuşturmaya yönelik çabalara zarar verecek bir girişim olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Azerbaycan’ın egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeni bir ihlalini teşkil edecek bu eylemi kınıyor, gayrimeşru addettiğimiz bu seçimlerin sonuçlarını tanımıyoruz. Minsk Grubu’nun bir üyesi olarak Türkiye, Yukarı Karabağ ihtilafına adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabaları desteklemeye devam edecektir."
 

(AA)


Diğer Haberler