rusya-da-turkiye-deki-cumhurbaskani-secimi-nin-2-tur-oylamasi-basladi

Rusya’da, Türkiye’deki Cumhurbaşkanı Seçimi’nin 2. tur oylaması başladı

Rusya Federasyonu’nda yaşayan Türk vatandaşları Türkiye’de 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ikinci turu için sandık başına gitti.

20 Mayıs 2023 13:06

Başkent Moskova’daki Türk vatandaşları Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinde kurulan sandıklarda oy kullanmaya başladı.

Türkiye’nin St. Petersburg, Kazan ve Novorossisk başkonsolosluklarında da açılan sandıklarda vatandaşların oy verme işlemleri, 22 Mayıs akşamına kadar sürecek.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da elçilik binasındaki 3 No’lu sandıkta oyunu kullandı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Samsar, seçimlerin ikinci turunda 77 ülkede oy kullanılacağını belirtti.

Rusya’da da dört yerde sandıkların kurulduğunu anlatan Samsar, “Moskova Büyükelçiliğimizin yanı sıra sandıklar Kazan Başkonsolosluğumuzda, St. Petersburg Başkonsolosluğumuzda ve Novorossisk Başkonsolosluğumuzda üç gün boyunca açık kalacak. Pazartesi akşamı kapatılacak. Fakat bu sefer oy kullanma süreleri saat olarak biraz daha uzun. Sandıklarımız sabah 8 ve akşam 10 itibarıyla açık kalacak.” dedi.

Tüm vatandaşları oy kullanmaya çağıran Samsar, “Seçimin güvenli bir şekilde geçmesi için her türlü önlemi aldık. Aynı şekilde Rus makamları da seçimin güvenli bir şekilde, huzur ortamı içerisinde gerçekleştirilmesi konusunda bize gerekli yardımı gösteriyorlar. Tüm vatandaşlarımızı oy kullanmaya bekliyorum bu üç gün zarfında.” ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler