rusya-ve-ozbekistan-arasinda-isbirligi

Rusya ve Özbekistan arasında işbirliği

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev'in, ülkesi ile Rusya arasında askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesini öngören anlaşmanın onaylanmasına ilişkin yasayı imzaladığı bildirdi.

04 Nisan 2017 15:45

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev'in, ülkesi ile Rusya arasında askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesini öngören anlaşmanın onaylanmasına ilişkin yasayı imzaladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, parlamentonun geçen hafta kabul ettiği Özbekistan ile Rusya arasındaki askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin anlaşmanın onaylanmasına ilişkin yasayı imzaladı.

Kasım 2016'da Moskova'da Özbekistan ile Rusya arasında askeri-teknik işbirliğinin geliştirilmesi ve 2017 yılı için iki ülke savunma bakanlıkları arasındaki işbirliği planı ile ilgili anlaşma imzalanmıştı.

Taraflar arasında silah ve cephane, askeri araç ile donanımların alım-satımı ve bakımı, ortak üretim projelerinin hayata geçirilmesi, personel eğitimi, askeri-teknik istişarelerin yapılması ve askeri-teknik alandaki bilgi değişimi yapılacak.

Anlaşma, Mirziyoyev'in yarın resmi ziyaret ile gideceği Rusya'da, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmelerin ardından, anlaşmanın yürürlüğe girmesine ilişkin onay belgelerinin teatisinde bulunmasıyla yürürlüğe girecek.


Diğer Haberler