rusyada-23-nisan-ulusal-egemenlik-ve-cocuk-bayrami-coskuyla-kutlandi

Rusya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı

Rusya'nın başkenti Moskova'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

24 Nisan 2023 10:39

Moskova'daki Devlet Çocuk Kütüphanesinde gerçekleştirilen etkinliğe, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar'ın yanı sıra Moskova Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Koordinatörü Mehmet Ülker, Rusya Devlet Çocuk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Anjela Lebedeva ile çok sayıda Rus ve Türk vatandaşı katıldı.

İstiklal Marşı ve Rus Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Büyükelçi Samsar, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920'de açıldığını hatırlattı.

Samsar, "TBMM'nin açılış tarihi olan 23 Nisan'ın, daha sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk çocuklarına bayram olarak armağan edilmesi ise Atatürk'ün çocuklara verdiği önemi göstermiştir. Bunun yanı sıra 23 Nisan'da kurulan TBMM hükümetinin diplomatik ilişki kurduğu ilk ülkelerden biri eski Sovyetler Birliği'dir. O yüzden bu önemli bayramımızı Moskova'da kutlamanın bizim için ayrı bir önemi de bulunmaktadır." dedi.

Çocukların, Türkiye'nin güvencesi olduğunu vurgulayan Samsar, "Sizlerin, şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetimizin kurulmasında verilen mücadele ve yapılan fedakarlıkların farkında olarak, Atatürk'ün gösterdiği yolda kendinizi geliştirmeniz en büyük beklentimizdir. Hepinizin ülkemiz ve milli değerlerimizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancımız sonsuzdur." diye konuştu.

Rusya Devlet Çocuk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Lebedeva da bayramın kütüphanede 3. kez kutlanmasından mutluluk duyduğunu dile getirerek, "Türkiye'nin büyük bir hayranıyım. Zengin olan Türk kültürünü çok seviyorum." ifadesini kullandı.

Çeşitli yarışmaların yer aldığı etkinlik, Rus ve Türk çocukların söylediği şarkı ve şiir programıyla devam etti.

Diğer Haberler