saraybosna-kardeslik-koprusu-projesinin-ilk-etabi-tamamlandi

"Saraybosna Kardeşlik Köprüsü" projesinin ilk etabı tamamlandı

Selçuklu Belediyesinin kardeş şehri olan Stari Grad Belediyesi ile farklı ülke ve kültürden öğrencilerin karşılıklı olarak bir arada güzel paylaşımlarda bulunarak tarihi bağların kuvvetlenmesinin hedeflendiği "Saraybosna Kardeşlik Köprüsü" projesinin ilk etabı tamamlandı.

14 Haziran 2022 20:51

Selçuklu Belediyesi, Stari Grad Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü, Saraybosna Kantonu Eğitim, Bilim ve Gençlik Bakanlığı ile yürütülen proje kapsamında 237 öğrenci kültür elçisi oldu.

Bosna Hersek'ten Konya'ya gelen 130 öğrenciyi Konya Havaalanından uğurlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Bosna'daki kültür gezisini tamamlayan107 Konyalı öğrenciyi de karşıladı.

Selçuklu Saraybosna kardeşlik köprüsü projesinin ilk etabının tamamlandığını ifade eden Pekyatırmacı, "237 öğrencimiz Konya'da ve Saraybosna'da kardeş öğrencilerle buluştular. İnşallah bundan sonra kardeş öğrencileriyle ilişkilerini sürekli hale getirecekler. İletişimleri sürekli olacak. Biz Saraybosna ile Konya arasında kardeşlik köprüsü kurduk. İnşallah bu ilişkiler ilelebet devam edecek." diye konuştu.

Diğer Haberler