saraybosnada-yeede-turkce-ogrenenlere-sertifikalari-verildi

Saraybosna'da, YEE'de Türkçe öğrenenlere sertifikaları verildi

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde (YEE), Türkçe öğrenen başarılı kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

23 Aralık 2022 09:42

Sertifikalar, Türkçe öğrenen başarılı kursiyerlere, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki YEE binasında düzenlenen törenle takdim edildi.

Saraybosna YEE Müdürü Mehmet Akif Yaman, burada yaptığı açıklamada, geçen yıllarda Kovid-19 salgını sebebiyle sertifika teslim töreninin düzenlenemediğini, bu yüzden sertifika almaya hak kazanan 300 kursiyerin olduğunu söyledi.

Bugün düzenlenen törene ise 60 kursiyerin katıldığını belirten Yaman, YEE bünyesinde Türkçe öğrenen kursiyerlerin, Türkçeyi kısa sürede öğrenip konuşmaya başladığını ifade etti.

Yaman, Saraybosna YEE'nin 2009'da hizmet vermeye başladığını ve bu tarihten itibaren 6 binden fazla kişinin Türkçe kurslarına katıldığını belirtti.

YEE'nin ülkedeki "Tercihim Türkçe" projesine de değinen Yaman, Bosna Hersek'teki devlet okullarında, proje kapsamında 20 bin kadar çocuğun Türkçe öğrendiğine dikkati çekti.

Türkçe öğrenen kursiyerlerden Sabina Sosic, kursa 2020'de başladığını dile getirirken "Öğretmenlerimden ve derslerden çok memnunum. Türkçeyi çok sevdiğim için öğreniyorum ve memnuniyetle bu dili öğreniyorum." ifadelerini kullandı.

Diğer kursiyer Hamza Begic de YEE'deki Türkçe kursuna bir yıldır katıldığını belirterek "Osmanlı ve Türkiye tarihiyle çok ilgilendiğim için Türkçe öğreniyorum." diye konuştu.

Diğer Haberler