selcukludan-cumhuriyete-bu-mulkun-destani-100-yil-hatirasi-konseri-akmde

"Selçuklu'dan Cumhuriyet'e Bu Mülkün Destanı 100. Yıl Hatırası" konseri, AKM'de sahnelendi

"Ey Vatan" temalı "1071-2023 Selçuklu'dan Cumhuriyet'e Bu Mülkün Destanı 100. Yıl Hatırası" başlıklı konser, Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

03 Eylül 2022 13:54

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'un himayelerinde düzenlenen konsere konuk olan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, bu gibi konserlerin gençlere örnek gösterilmesi bakımından daha fazla yapılması temennisinde bulundu.

Demircan, Türk toplumunun 1071'de bu toprakları vatan kılmak için yola çıkanların torunları olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bizler 'ya istiklal ya ölüm' diyerek canını ortaya koyanların, bastığı yeri toprak diyerek geçmeyip tanıyanların nesliyiz. Bizler ezelden ebede esareti cesaretle bertaraf edenlerin, Asım'ın nesline sahip çıkıp bugünleri var edenlerin mirasçılarıyız. Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla vatan, bayrak ve millet aşkıyla obalardan siperlere şahlanan yiğit atalarımızın yazdıkları bağımsızlık destanının, koşullar ne olursa olsun korumanın gönüldaşıyız. Öyle zaferlerdir ki bizim zaferlerimiz, yalnızca milletimizin sinesinde gurur bulmakla ifade edilemezler. O zaferler ki hem dünyaya hem insanlığa nice imkansızlık içinde bağımsızlık mücadelesi veren bir milletin azim, kararlılık, fedakarlık ve cesaretle tarihin altın sayfalarına nasıl yazıldığını göstermiş, bir ve birlik olmanın, toplardan ve tüfeklerden nice yüce olduğunu ispat etmiştir."

Alatıcılığını ve seslendirmeleri Mustafa Aygül'ün üstlendiği konserde, orkestra düzenlemesini ve şefliğini Yücel Arzen yaptı.

Bestesi Muallim İsmail Hakkı Bey'e ait olan "Ey Şanlı Ordu, Ey Şanlı Asker" parçasıyla başlangıç yapılan konserde "Tuna Nehri Akmam Diyor", "Eğil Dağlar Eğil", "Bir Firtına Tuttu Bizi", "Erzurum Türküsü", "Sarıkamış Türküsü", "Çanakkale Türküsü", "Taleal Bedru Aleyna", "Dünya Şahit: Yılmadık", "İzmir Marşı", "Bu Vatan Kimin", "Yarim Diye" ve "Nice 100. Yıllara" eserleri seslendirildi.

Yaklaşık 2 saat süren programa, kültür sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Diğer Haberler