sirbistan-39-daki-helikopter-kazasinin-sorumlusu-aciklandi

Sırbistan'daki Helikopter Kazasının Sorumlusu Açıklandı

13 Mart'ta Sırbistan ordusuna ait helikopterle hastaneye giderken düşen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği olayın sorumlusunun mürettebat olduğu bildirildi.

04 Nisan 2015 11:34

Belgrad Savcılığı, beş günlük hasta bebeği hastaneye götürürken meydana gelen ve 7 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında öncellikle mürettebatın sorumlu olduğunu açıkladı.

Belgrad Savcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 13 Mart tarihinde meydana gelen ve 4 Sırp askeri, 2 sağlık personeli ve bir bebeğin de hayatını kaybettiği helikopter kazasından öncelikle mürettebatın sorumlu olduğu belirtildi.

Açıklamada, kaza sorumluluğunun bir kısmının da bazı Sırbistan Ordusu mensupları ve bazı sivillerde bulunduğuna dair şüphelerin olduğu ifade edildi.

Askeri helikopter kazasının nedenini araştırmakla görevlendirilen komisyonun araştırması devam edecek.

Olay

Sırbistan'ın Novi Pazar kentinde solunum sorunları yaşayan beş günlük bir bebeği taşıyan araç, 13 Mart akşamı Kraguyevats şehrindeki hastaneye giderken Raşka-Kralyevo karayolundaki toprak kayması nedeniyle yolda mahsur kalmıştı.

Bunun üzerine hasta bebeğin Sırbistan ordusuna ait helikopterle başkent Belgrad'daki "Ana Çocuk Enstitüsü'ne" gönderilmesine karar verilmişti.

Belgrad'dan yola çıkarak hasta bebeği ve sağlık personelini alan helikopter, dönüş sırasında havaalanı yakınında elverişsiz hava şartları nedeniyle düşmüş, kazada yedi kişi hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler: belgrad, sırbistan, helikopter, mürettebat,

Diğer Haberler