srebrenitsa-39-da-kurbanlarin-cenazesi-potocari-mezarligi-39-nda

Srebrenitsa'da kurbanların cenazesi Potoçari Mezarlığı'nda

Srebrenitsa soykırımında katledilen 136 kurbanın cenazesinin bulunduğu tabutlar, toprağa verilecekleri Potoçari Anıt Mezarlığı'na taşındı.

12 Temmuz 2015 08:21

Srebrenitsa soykırımında katledilen 136 kurbanın cenazesinin bulunduğu tabutlar, savaş sırasında BM bünyesindeki Hollandalı askerlerin üs olarak kullandığı eski akümülatör fabrikasından bugün toprağa verilecekleri Potoçari Anıt Mezarlığı'na taşındı.
 
Srebrenitsa'nın işgalinin ardından orman yolundan Tuzla'ya ulaşmak isteyen Srebrenitsalıların kullandığı ve halk arasında "ölüm yolu" olarak da bilinen orman yolunda, binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen "Barış Yürüyüşü"ne katılanlar ve kurban yakınları tarafından elden ele mezarlığa taşınan tabutlar,  cenaze namazının kılınacağı alana konuldu.
 
Tabutların mezarlığa taşınması sırasında kurban yakınları gözyaşları içerisinde dualar okurken, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor da tabutların taşınması sırasında hazır bulundu.
 
Potoçari Anıt Mezarlığı'nda yarın düzenlenecek cenaze töreninin ardından toprağa verilecek 136 kurbanın en yaşlısı öldürüldüğünde 75 yaşında olan Yusuf Smayloviç. Smayloviç, oğlu ve torunu ile birlikte toprağa verilecek. Bu yıl defnedilecekler arasında ayrıca, öldürüldüklerinde henüz reşit olmayan 18 kurban da bulunuyor.
 
Potoçari Anıt Mezarlığı'nda defnedilen soykırım kurbanlarının sayısı törenin ardından 6 bin 377'ye yükselecek.

Anahtar Kelimeler: srebrenitsa, potoçari mezarlığı, 136 kurban, cenazeler,

Diğer Haberler