srebrenitsada-12-nisan-1993-saldirisinin-kurbanlari-anildi

Srebrenitsa'da 12 Nisan 1993 saldırısının kurbanları anıldı

Srebrenitsa'da 12 Nisan 1993'te Sırp askerleri tarafından atılan dört havan topu mermisinin şehirdeki okulun oyun alanına düşmesi sonucu hayatını kaybeden 74 kişi, saldırının 29. yılında törenle anıldı.

12 Nisan 2022 17:19

Srebrenitsa Belediyesi temsilcileri, Boşnak siyasi parti, Srebrenitsa Potocari Anıt Merkezi ve İslam Birliği Srebrenitsa Meclisi temsilcileri ile soykırımdan kurtulanları bir araya getiren dernekler, oyun parkının duvarına birer çiçek koydu.

Anma törenine, Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti Entitesi Başkan Yardımcısı Ramiz Salkic ve Bosna Hersek Federasyonu Başkan Yardımcısı Melika Mahmutbegovic de katıldı.

Melika Mahmutbegovic, hayatta kalanların ifadelerinden sonra anlamlı bir şey söylemenin zor olduğunu ama tanıklar ve anlatılan hikayeler olmasa kurbanlarının unutulacağını belirterek "Burada yaşam ölümü yenmiştir. Suçlunun hayatı yok etme niyeti gerçekleşmedi çünkü biz ve çocuklarımız hayattayız ve hayata tanık oluyoruz." dedi.

Ramiz Salkic de, hatırlama kültürünü inşa etme sorumluluğunu yerine getirmek için burada bulunduklarının altını çizdi.

Sırp mevzilerinden 12 Nisan 1993'te atılan havan topu, gençlerin savaş atmosferinden uzaklaşması amacıyla düzenlenen futbol turnuvasının yapıldığı Srebrenitsa'daki okulun oyun alanına isabet etmişti.

Saldırıda, 74 kişi hayatını kaybetmiş, 100'ün üzerinde Boşnak yaralanmıştı.

 

Diğer Haberler