subu-azerbaycan-universiteleriyle-is-birligi-protokolu-imzaladi

SUBÜ, Azerbaycan üniversiteleriyle iş birliği protokolü imzaladı

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Azerbaycan Diller Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversitesi ile iş birliği protokolleri imzaladı.

07 Haziran 2022 22:08

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, başkent Bakü'deki temasları kapsamında INCSOS 7. Karabağ Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'ne katıldı.

Akademi camiasıyla da bir araya gelen Sarıbıyık, Azerbaycan Diller Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversitesi ile ortak araştırma, öğrenci, akademik ve idari personel değişimi, akademik yayın materyallerinin değişimi, uluslararası projeler, ortak sempozyum ve konferanslar, çift ana dal programlarının geliştirilmesi, yayın ve kültürel faaliyetlerde birlikte hareket etme alanlarında iş birliği protokolü imzaladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sarıbıyık, çok sayıda rektör ve akademisyenle Azerbaycan'da bulunmalarının yeni iş birliği köprüleri oluşturmalarına fırsat tanıdığını belirtti.

SUBÜ'de çok sayıda Azerbaycanlı öğrenci bulunduğunu aktaran Sarıbıyık, "Aslında ilişkilerimizi daha da sıklaştırmamız gerekiyor. İmzaladığımız protokollerin bu temennimizin gerçekleşmesi için başlangıç olmasını canı gönülden arzu ediyorum." ifadesini kullandı.

Diğer Haberler