susa-kultur-gunleri-kapsaminda-ankarada-konser-programi-duzenlendi

Şuşa Kültür Günleri kapsamında Ankara'da konser programı düzenlendi

Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde Ankara'da Azerbaycanlı sanatçıların sahne aldığı konser programı düzenlendi.

14 Kasım 2023 22:42

Şuşa Kültür Günleri kapsamında düzenlenen konser programı CSO Ada Tarihi Salon'da yapıldı.

Azerbaycanlı sanatçıların geleneksel şarkılar söylediği ve Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun dans performanslarını sergilediği etkinliğe Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Şuşa Özel Temsilcisi Aydın Kerimov ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Sayit Yusuf da katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Şuşa Özel Temsilcisi Kerimov, etkinlikte yaptığı konuşmada, Şuşa'nın kurtuluşunun sadece Azerbaycan'ın değil aynı zamanda Türk dünyasının zaferi olduğunu vurguladı.

Şuşa'nın ve Karabağ'ın güçlenmesinde Türkiye'yi temsil eden şirketler olduğunu belirten Kerimov, bu şirketlerin Şuşa'da kara yolları yaptığını, enerji santralleri ve oteller inşa ettiğini ifade etti.

Kerimov, Azerbaycan'ın ulusal lideri Haydar Aliyev'in "Bir millet, iki devlet" sözünü hatırlatarak, "Bizim dostluğumuz ebedidir." dedi.

Etkinlikte, Azerbaycan'ın Şuşa kentindeki tarihi yapıların ve altyapı çalışmalarının gösterildiği bir video izletildi.

Salonda da Azerbaycan'a özgü geleneksel kıyafetler ve Azerbaycanlı sanatçıların resimleri sergilendi.

Anahtar Kelimeler: şuşa, azerbaycan, şuşa kültür günleri, ankara,

Diğer Haberler