tacikistan-turkiye-iliskileri

Tacikistan-Türkiye ilişkileri

Tacikistan’ın Ankara Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon Ankara'da basın mensupları ile bir araya geldi.

25 Mayıs 2018 10:59

Mahmadali Rajabiyon, Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’de 4 Mayıs’ta düzenlenen “Terörle mücadele ve şiddet içeren aşırıcılığın önlenmesi” başlıklı uluslararası konferansla ilgili Gazetcilere bilgi verdi.

Büyükelçisi Mahmadali Rajabiyon, dünyada ortak bir terörizm tanımı üzerinde uzlaşma olmadığına dikkat çekerek; Terörizm ve aşırıcılığın küresel niteliği ve bu iki kavram üzerinde ortak bir tanıma varılması gerektiğini söyledi.

Rajabiyon; Duşanbe’deki konferansa, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Avrupa Birliği ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 48 ülke ve 31 bölgesel ve uluslararası örgütten 400’den fazla temsilcinin katıldığını aktardı.

Konferansın açılışında konuşan Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman’ın da; tehdit ve şiddetlere karşı barış ve istikrarın sağlanması adına dünya kamuoyuna ortak mücadele çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Teröristlerin ve aşırıcıların, İslam’ı suistimal ederek İslam karşıtlığının yayılmasına neden olduklarını da belirten Rajabiyon, İslam düşmanlığının önlenmesi için öncelikli olarak kamuoyunda güven ortamı, hoşgörü ve karşılıklı anlayışın toplumlar ve medeniyetler arasında geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Haber: Erdal Şen-TRT AVAZ

Anahtar Kelimeler: Tacikistan, Duşanbe, Mahmadali Rajabiyon,

Diğer Haberler