tarafsizlik-dostlari-grubu-ilk-toplantisini-gerceklestirdi

Tarafsızlık Dostları Grubu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Çevrim içi yöntemle gerçekleşen toplantıda parlamentolar arası yasama faaliyetlerinde yakın etkileşime dikkat çekildi, barış ve güvenliğin sağlanmasında tarafsızlık ve diyalog ilkelerinin önemi vurgulandı.

16 Şubat 2024 11:22

Tarafsızlık Dostları Grubu'na üye ülkelerin parlamento liderleri "Barış ve diyaloğun güçlendirilmesinde parlamenter işbirliğinin rolü" başlıklı ilk toplantısını yaptı.

Türkmenistan Meclis Başkanı Dünyagüzel Gulmanova’nın ev sahipliğinde çevrim içi yöntemle gerçekleştirilen toplantıya Birleşmiş Milletler yetkilileri ile birlikte Rusya, Sri Lanka, Gana ve diğer orta asya ülkelerinden temsilciler katıldı.

Barışı ve dostluğu teşvik eden tarafsızlığın, uluslararası işbirliğinin geliştirilmesine güçlü bir ivme kazandırdığını ifade eden Türkmenistan Meclis Başkanı, parlamentolar arası işbirliğinin güçlendirilmesinin ülkelerin kalkınmasına da katkı sağlayacağını kaydetti.

Toplantıda vatandaşların doğrudan temsilcileri olan parlamenterlerin arasında kurulacak diyalog fırsatlarının parlamenter diplomasinin gücünü göstereceğine değinildi.

2020 yılında Türkmenistan’ın girişimiyle 26 üye ülkeyle kurulan Tarafsızlık Dostları Grubu, insani sorunların çözülmesinde ve çatışmaların önlenmesinde tarafsızlık ilkeleri ile birlikte çok taraflı diyaloğun geliştirilmesi için bir platform sağlıyor.

 

Anahtar Kelimeler: tarafsızlık dostları grubu, türkmenistan,

Diğer Haberler