tataristan-da-kazan-islam-isbirligi-teskilati-organizasyonuyla-genclik-liderleri

Tataristan’da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı organizasyonuyla gençlik liderleri seçilecek

Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022 uluslararası programının kapanış töreninde "2022 Gençlik Liderleri Ödülleri" sahiplerini bulacak.

13 Aralık 2022 14:57

Kazan-İİT Gençlik Başkenti 2022 uluslararası programı, 15 Aralık’ta Kazan’da düzenlenecek etkinliklerle son bulacak.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF), Tataristan Cumhuriyeti Gençlik İşleri Bakanlığı, Gençlik Diplomasisi Akademisi, Tataristan Cumhuriyeti Gençlik Kamu Vakfı "Selet" tarafından düzenlenecek etkinlikler kapsamında, İİT ülkelerinin gençlik işleri ve eğitim bakanları, uluslararası kuruluşların temsilcileri ve 30'dan fazla ülkeden gençlik liderlerinin katılımıyla yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek.

Organizasyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, toplantıda yıl boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle ilgili genel bir değerlendirme yapılacak.

Program kapsamında Rusya ile İİT arasındaki uluslararası gençlik işbirliğinin geleceğine yönelik planlamalar görüşülecek.

Etkinliklerde, Uluslararası Etnospor Konfederasyonu, İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ICESCO), İslam İşbirliği Teşkilatı Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Daimi Komitesi ortaklığıyla "2022 Gençlik Liderleri Ödülleri" de sahiplerini bulacak.

Ödüller arasında yer alan "Yılın Fotoğrafı Ödülü"ne 15 ülkeden 100’den fazla fotoğrafçı katıldı.

Törende ayrıca "Yılın Influencerı", "Yılın Genç Sosyal Girişimcisi", "Yılın Genç Araştırmacısı", "Yılın Kamu Diplomasi Projesi", "Yılın Etnosporcusu" ve "Yılın Genç İslam, Kültür ve Sanat Elçisi" ödülleri sahiplerine verilecek.

İİT Gençlik Başkenti’nin bu yıl Kazan seçilmesi nedeniyle şehirde ICYF, çeşitli etkinlikler düzenlemişti.

En az 40 ülkeden bakanlar, milletvekilleri, gençlik politikalarıyla ilgilenen uluslararası örgütlerin temsilcileri, kanaat önderleri, genç girişimciler ve bilim camiasının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen etkinliklerde, "Gençlerin fırsat eşitliği", "kültürlerarası diyalog" ve "gençlik göçü" gibi birçok konu ele alınmıştı.

Diğer Haberler