tataristan-da-kazan-islam-isbirligi-teskilati-organizasyonuyla-genclik-liderleri

Tataristan’da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı organizasyonuyla gençlik liderleri seçildi

 Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan’da Kazan-İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022 uluslararası programının kapanış töreninde "2022 Gençlik Liderleri Ödülleri" sahiplerini buldu.

16 Aralık 2022 09:51

Kazan-İİT Gençlik Başkenti 2022 uluslararası kapanış programı çerçevesinde Kazan’da Başir Rameyev Teknoparkı’nda etkinlikler düzenlendi.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ve Tataristan’ın yetkili kurumlarının birlikte organize ettiği etkinliklerde, Dünya Etnospor Konfederasyonu, İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA), İslam Dünyası Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ICESCO), İslam İşbirliği Teşkilatı Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Daimi Komitesi ortaklığıyla "2022 Gençlik Liderleri Ödülleri" sahiplerine verildi.

Törende, “Yılın Genç Araştırmacısı” ödülüne Türkiye’den katılan Tuba Erkoç Baydar layık görüldü.

“Yılın Fotoğrafı Ödülü", "Yılın Influencerı", "Yılın Genç Sosyal Girişimcisi", "Yılın Kamu Diplomasi Projesi", "Yılın Etnosporcusu" ile "Yılın Genç İslam, Kültür ve Sanat Elçisi" ödülleri de farklı ülkelerden katılımcılara verildi.

ICYF Başkanı Taha Ayhan, törende yaptığı konuşmada, 1000 yılı aşkın süredir insanlar, kültürler ve inançlar arasında en iyi birlikte yaşama modeliyle Kazan’ın stratejik bir kültür merkezi olarak ayakta durduğunu belirtti.

Kazan-İİT Gençlik Başkenti programlarının Müslüman topluluklardan gençlere kendi potansiyellerini keşfetme, fikir ve projeleri için destek kazanma, topluluklarına ve dünyaya fayda sağlayan uzun süreli ortaklıklar kurma fırsatları sağladığına dikkati çeken Ayhan, "Birçok heyecan verici, seçkin programı ve projesi olan Kazan-İİT Gençlik Başkenti 2022'nin tüm amaç ve hedeflerine gururla ulaştığını teyit etmekten mutluluk duyuyoruz." dedi.

Ayhan, programların yüzlerce yetenekli genci belirlediğini ve pek çok olağanüstü yeteneğe sahip geleceğin liderlerini keşfetmelerine yardımcı olduğunu kaydetti.

Diğer Haberler