tataristan-tv-heyeti-trt-39-de

Tataristan TV Heyeti TRT'de

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Tataristan’dan gelen üst düzey bir medya heyetini kabul etti.

24 Haziran 2014 11:15

TRT’nin Avrasya coğrafyasındakİ öncü ve katkı sağlayıcı rolü ivme kazanarak devam ediyor.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Tataristan’dan gelen üst düzey bir medya heyetini kabul etti.
İbrahim, Şahin, “her ülkeye katkıya hazırız ancak elbette ki,  kendimize yakın olan ülkeleri ayrı bir şekilde kucaklıyoruz” diye konuştu.

Tataristan Cumhuriyeti Basın ve Yayın Organı TAT Medya'nın Yayınlardan sorumlu  Genel Müdürü Farit Shagiakhmetov başkanlığındaki 13 kişilik heyet TRT’yi ziyaret etti.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, heyeti kabulü sırasında, TRT’nin örnek  ve öncü  bir yayın kuruluşu olarak diğer kurumlara her türlü desteğe açık olduğunu ancak kültürel bağlarla yakın  ülkelerin yerinin çok daha özel olduğunu söyledi.

İbrahim Şahin, bu kapsamda TAT  Medya’dan 10 kameran ve montajcının TRT’de  eğitim alacağını belirterek, “Göreceksiniz ki bu eğim az ancak öz ve farklı olacak, sizleri kendi personelimizden ayrı görmüyoruz " dedi.    

Samimi bir ortamda geçen görüşmede TAT Medya Genel Müdürü Şagiakmetov da, TRT’ye katkılarından ötürü teşekkürlerini ileterek, karşılıklı işbirliğinin daha da geliştirilmesi dileğini ifade etti.

İbrahim Şahin, TRT'nin çok farklı misyonları olan kanalları arasında TRT AVAZ'ın Avrasya ve Balkan bölgesine hitap eden özel konumuna dikkat  çekti.

TRT AVAZ kanalını da ziyaret eden TAT Medya ekibi ayrıca, TRT Türk, TRT haber kanallarını ve TRT müzesini ziyaret edecek. 


Anahtar Kelimeler: TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Tataristan,

Diğer Haberler