tdt-aksakallar-konseyi-toplantisi-yarin-askabat-ta-yapilacak

TDT Aksakallar Konseyi toplantısı yarın Aşkabat’ta yapılacak

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi toplantısı 12 Mart’ta Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta yapılacak.

11 Mart 2024 11:18

Üye ülkelerin Aksakallarının katılacağı toplantıda Türkiye’yi Konsey Başkanı Binali Yıldırım temsil edecek. Toplantıya teşkilatın ana üyeleri Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın yanı sıra gözlemci ülke Macaristan’ın gönderdiği Aksakallar katılacak.

Toplantıda, daha önce alınan kararlar masaya yatırılması ve üye devletler arasında iş birliğinin artırılması hedefleniyor. Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallarının 15. kez bir araya geleceği toplantı için Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, misafirlerin en üst düzeyde ağırlanmasına yönelik kararname çıkardı.

Türkmenistan’ın Milli Lideri ve Aksakalı Gurbanguli Berdimuhamedov’un ev sahipliğinde ağırlanacak Aksakallara, Ramazan ayının ilk gününde resmi iftar yemeği verilecek ve Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek.

Toplantıda, üye ülkeler arasında ticari, ekonomi, ulaşım, iletişim, sosyal ve kültürel alanlarda entegrasyonun sağlanmasına yönelik kararların alınması bekleniyor. Her yıl bir kez olağan konsey toplantısı gerçekleştiren Aksakallar, teşkilat liderlerine sunulmak üzere raporlar hazırlıyor.

 

 

Anahtar Kelimeler: tdt, aksakallar konseyi, türkmenistan, aşkabat,

Diğer Haberler