tdt-devlet-baskanlari-9-zirvesinde-teskilatin-yol-haritasini-iceren-belgeler-i

TDT Devlet Başkanları 9. Zirvesi'nde teşkilatın yol haritasını içeren belgeler imzalandı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları 9. Zirvesi'nde, teşkilatın yol haritasını belirleyen belgelere imza atıldı.

11 Kasım 2022 13:54

Semerkant’taki "Ebedi Şehir" Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirveye katılan üye ülkelerin devlet başkanları, Semerkant Bildirisi'ni kabul ederken, örgütün faaliyetinin daha da geliştirilmesine ilişkin 10'dan fazla belgeyi imzaladı.

“Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” temasıyla yapılan zirvede, devlet başkanlarınca görüşülerek imzalanan belgeler arasında TDT'nin 2022-2026 Stratejisi, TDT ülkeleri arasında ulaştırma alanında işbirliği programı, Sadeleştirilmiş Gümrük Koridorlarının Oluşturulması ve Ticaret Stratejisi anlaşmaları ile Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyinin Kurulmasına Dair Nahcivan Anlaşması'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Protokol, Türk Devletleri Teşkilatı İçtüzüğü'nün kabulüne, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri ve yardımcıları ile Türk Akademisi Başkanı ve Başkan Yardımcısının atanmasına, Türk Yatırım Fonu'nun kurulmasına dair kararlar yer alıyor.

Diğer Haberler