tdt-genel-sekreteri-omuraliyev-kktcnin-kurulusunun-39-yil-donumunu-kutladi

TDT Genel Sekreteri Ömüraliyev, KKTC'nin kuruluşunun 39. yıl dönümünü kutladı

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 39. yıl dönümü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

15 Kasım 2022 14:37

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Kuzeye Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 39. yıl dönümü dolayısıyla tebrik mesajı yayımladı.

Ömüraliyev, yayımladığı yazılı mesajda, geçen hafta Semarkant'ta düzenlenen 9. Liderler Zirvesi'nde KKTC'nin TDT'ye gözlemci üye olduğunu anımsattı.

Tebrik mesajında Ömüraliyev, "Gözlemci üyemiz KKTC'nin kuruluş yıl dönümü 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle Türk Devletleri Teşkilatı ve şahım adına en içten tebriklerimi sunarım." ifadesini kullandı.

Ömüraliyev, Semarkant'taki zirvede TDT bünyesinde 2023'ü Türk medeniyetinin yükseliş yılı ilan ettiklerini belirterek, "Teşkilat olarak, Türk dünyası için anlam taşıyan 2023'te üye ve gözlemci devletlerimizle gerek bölgemiz gerekse küresel düzeyde barış, istikrar ve kalkınma için çalışmaya devam edeceğimizi vurgulamak isterim. Bu vesileyle KKTC hükümetine ve kardeş halkına kalbi tebriklerimi sunarken tüm Türk dünyasına müreffeh bir gelecek dilerim." mesajını paylaştı.

Diğer Haberler