tdv-kirgizistanda-kurban-kesim-organizasyonu-duzenledi

TDV, Kırgızistan'da kurban kesim organizasyonu düzenledi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kırgızistan'da vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu düzenledi.

09 Temmuz 2022 12:47

Kırgızistan’ın Çuy Bölgesi’nde modern kesimhanede, TDV temsilcilerinin gözetiminde kesimler, bayram namazının ardından yapılmaya başlandı.

Bağışçıların kurban eti dağıtımı, "Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" sloganıyla bayramın ikinci gününde de devam edecek.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mürsel Öztürk, TDV'nin bu sene de Kırgızistan'da vekaleten kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiğini söyledi.

TDV'den kurban organizasyonu için gelen ekibe teşekkür eden Öztürk, "Kesim işlemine başladık. İnşallah Kırgızistan'da 240 büyükbaş hayvan kesilecek. Yaklaşık 1800 hisse kurban eti dağıtacağız." ifadesini kullandı.

Paylaşmanın, kardeşliğin ve beraber olmanın göstergesi olduğuna işaret eden Öztürk, bağışçıların kendilerine emanet ettiği kurban etlerinin dağıtımını, yarından itibaren yapacaklarını kaydetti.

Kurban Bayramı dolayısıyla Kırgızistan'a gelen TDV Kırgızistan Kurban Program Yöneticisi Ebubekir Kaynak'ın ekibinde, rap müzik sanatçısı Resul Aydemir de yer aldı.

Ata topraklarında olmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren Aydemir, Kırgızistan'a kardeşleriyle bayramlaşmaya geldiklerini belirtti.

Aydemir, "Kardeşlerle bayramlaşmaya geldik. Misafir eli boş gelmez. Gelirken de kurban eti getirdik. Kırgızistan halkına bizleri gönüllerinde, evlerinde ve ülkelerinde kabul ettikleri için çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Diğer Haberler