thy-ile-azerbaycan-hava-yollari-arasinda-anlasma

THY ile Azerbaycan Hava Yolları arasında anlaşma

THY ile Azerbaycan Hava Yolları arasında 29 Mart'tan itibaren geçerli olacak kod paylaşımı anlaşması imzalandı.

16 Mart 2015 15:45

Türk Hava Yolları (THY) ile Azerbaycan Hava Yolları arasında 29 Mart'tan itibaren geçerli olacak kod paylaşımı anlaşması imzalandı.

THY'den yapılan açıklamaya göre, iki havayolu şirketleri arasındaki anlaşmayla yolculara daha iyi bağlantı çeşitliliği için birleştirilmiş frekans sayıları ve iki ülke arasındaki seyahat esnekliğinden faydalanma imkanı sağlanacak.

Anlaşma kapsamında THY, Azerbaycan Hava Yolları'nın Bakü-İstanbul/Ankara, Azerbaycan Hava Yolları ise THY'nin İstanbul-Bakü/Nahcivan/Gence ile Sabiha Gökçen-Bakü uçuşlarında kendi sefer kodunu koyacak. Ayrıca İstanbul ve Bakü'nün ötesindeki noktalarda genişletilen özel prorasyon anlaşması ile her iki havayolu da yolcularına daha geniş ulaşım ağı sunacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Azerbaycan Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Arif Mammadov, THY ile yapılan anlaşmanın kardeş ülke Türkiye ile büyüyen ilişkilerde önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti.

Mammadov, anlaşmanın bölgede yeni müşteriler kazanmaya olanak sağlayacağını ifade ederek, THY ile ilişkilerin daha da güçlendirmeyi umut ettiklerini bildirdi.

THY Yatırım ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat, bu anlaşmadan memnuniyet duyduklarını kaydederek, "Söz konusu kod paylaşımı anlaşması, ticari işbirliğimizi geliştirecek ve böylelikle yolcularımıza yeni imkanlar sunacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

(AA)


Diğer Haberler