tika-39-dan-duha-turklerine-destek

TİKA'dan Duha Türklerine destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moğolistan'daki Duha Türklerinin eğitimi için tadilat ve donanım desteği verdi.

27 Kasım 2015 16:11


TİKA'dan yapılan açıklamada, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'a bin kilometre mesafedeki Hövsgöl Vilayeti Tsagaannuur İlçesindeki okula, tadilat ve donanım desteği yapıldığı belirtildi.

Moğolistan'da önemli projelere imza atan TİKA, kışın hava sıcaklığının ortalama -35 derece olduğu bölgede yoğun kar ve tipiden zarar gören okullarda eğitim ve öğretimin çok zor şartlar altında yapıldığını ifade etti.

Bu kapsamda TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle hem öğrenciler için hem de öğretmen ve diğer görevliler için daha iyi şartlarda ve sıcak bir ortamda eğitim ve öğretim yapma imkanı sağlandığını açıkladı.

Okulda tamamlanan tadilat ve donanım çalışmalarını yerinde inceleyen TİKA Ulanbator Koordinatör Yardımcısı Turan Can ve beraberindeki heyetin, üç gün süren zor ve meşakkatli yolculuğun ardından Tsagaannuur ilçesine ulaşabildiği belirtildi.

Tsagaannuur okulu öğrenci ve görevlileri ile İlçe yetkilileri projenin gerçekleştirilmesinden dolayı TİKA ve Türkiye'ye teşekkür etti.

Toplam 431 öğrencinin eğitim gördüğü Tsagaannuur okulunda, öğrencilerin çoğunluğunu Duha Türkleri oluştururken, 58 öğretmen ve hizmetli görev yapıyor.

AA



Anahtar Kelimeler: TİKA, DUHA TÜRKLERİ, YARDIM, MOĞOLİSTAN,

Diğer Haberler