tika-39-dan-moldova-gokoguz-yeri-nde-okul-tadilati

TİKA'dan Moldova Gökoğuz Yeri’nde okul tadilatı

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'nde TİKA Başkanlığının tadilatını yaptırdığı Kongaz Süleyman Demirel Türk-Moldova Lisesi hizmete açıldı. [TİKA'dan Moldova Gökoğuz Yeri’nde okul tadilatı]

07 Kasım 2016 15:37

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi'nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) tadilatını yaptırdığı Kongaz Süleyman Demirel Türk-Moldova Lisesi hizmete açıldı.
 
Açılış törenine Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, Gökoğuz Yeri Halk Topluşu Başkanı Dmitri Konstantinov, Eğitim Bakanı Sofia Torlak, Kongaz Belediye Başkanı Mihail Esir, Türkiye’nin Kişinev Büyükelçisi Hulusi Kılıç ve TİKA Kişinev Program Koordinatörü Canan Alpaslan’ın yanı sıra çok sayıda davetli, öğretmen ve öğrenci katıldı.
 
Gökoğuz Yeri Başkanı Vlah, Kongaz Süleyman Demirel Türk-Moldova Lisesi’nin Gökoğuz Yeri’ndeki liseler arasında özel bir yere sahip olduğunu belirterek katkılarından dolayı TİKA’ya teşekkür etti.
 
Gökoğuz Yeri Halk Topluşu Başkanı Konstantinov da Türkiye’nin, özerkliğin kabulünden bu yana yanlarında olduğunu dile getirerek, TİKA’ya yaptıklarından dolayı müteşekkir olduklarını belirtti.
 
Tören, lise öğrencilerinin şiir okuması ve folklor gösterileriyle devam etti.
 
Türkiye ve Moldova'nın milli eğitim bakanlıklarının işbirliğiyle 1999’dan bu yana hizmet veren Kongaz Süleyman Demirel Türk-Moldova Lisesi, öğrenci yurduyla sadece Gökoğuz Yeri’nde değil Moldova genelinde de öğrencilere eğitim-öğretim olanağı sunuyor. AA

Diğer Haberler