tika-hirvatistandaki-depremzedelere-destegini-surduruyor

TİKA Hırvatistan'daki depremzedelere desteğini sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Hırvatistan'da Aralık 2020'de meydana gelen depremin etkilediği Sisak'taki Merhamet Derneğine, her gün 250 engelli ve yaşlıya sıcak yemek ulaştırmada kullanılmak üzere özel donanımlı dağıtım aracı temin etti.

16 Mart 2021 13:44

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, yemek dağıtımı için özel olarak tasarlanan soğuk hava depolu aracın teslim törenine katılan Sisak Belediye Başkanı Kristina İkic, Merhamet Derneğinin faaliyetlerinin bölge halkı için hayati olduğunu belirterek özellikle depremden sonra derneğin faaliyetlerine devam edebilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

İkic, depremden hemen sonraki gün bölgeye gelen ve kendilerini o günden beri hiçbir zaman yalnız bırakmayan TİKA'ya ve Türk halkına da teşekkür etti.

Merhamet Derneği Başkanı Saban Kadric de derneğin kurulduğu günden beri en büyük ihtiyacının TİKA tarafından temin edilen bu araç olduğunu belirterek bu önemli destek için Türk halkına teşekkür etti.

TİKA Zagreb Koordinatörü Sedef Bulut da Türkiye'nin zor günlerden geçen Hırvat halkının yanında olmaya devam ettiğini belirterek birlikte bu günleri geride bırakıp daha iyi günlerde tekrar bir araya gelmeyi umduklarını söyledi.

Hırvatistan'da 29 Aralık 2020'de meydana gelen depremde 7 kişi hayatını kaybetmiş, 35 binden fazla bina zarar görmüş ve bunların 4 bine yakını tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Deprem sonrası bölgeye ilk intikal eden yabancı misyon olan TİKA, bugüne kadar 500 gıda ve 810 hijyen paketi ile 500 battaniyeyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Diğer Haberler