tika-kirgizistan-turizmini-dunyaya-tanitiyor

TİKA, Kırgızistan turizmini dünyaya tanıtıyor

TİKA ile Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Kırgızistan’ın turizm olanaklarını tanıtmak amacıyla kurulan internet sitesi faaliyete geçti.

06 Eylül 2016 11:27

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Kırgızistan’ın turizm olanaklarını tanıtmak amacıyla kurulan internet sitesi faaliyete geçti.

TİKA'dan yapılan açıklamada, ülkenin turizm potansiyelinin duyurulması için, Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanlığı ile TİKA iş birliğinde Kırgızistan’daki turizm olanaklarını tanıtan bir web sitesinin kurulduğu belirtildi.

Ülkenin sahip olduğu doğal güzellikleri ve kültürel değerleri Kırgızca, Türkçe, Rusça, İngilizce, Arapça ve Çince olmak üzere 6 dilde tanıtan site, aynı zamanda ulaşım yollarından vize politikasına kadar turistler için gerekli olan tüm bilgileri ziyaretçilerine sunuyor.

Sitenin tanıtımı için yapılan basın toplantısına Kırgızistan medya mensupları ve sektör temsilcileri katıldı. Basın toplantısı sonunda Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakan Yardımcısı Azamat Camankulov tarafından TİKA'ya teşekkür belgesi takdim edildi.

Tanıtım sitesine http://www.discoverkyrgyzstan.org adresinden ulaşılabilir.


Anahtar Kelimeler: TİKA, Kırgızistan, Turizm,

Diğer Haberler