tika-ozbekistan-da-butunlesik-ogrenme-ve-ogretme-modellerine-giris-egitimi-verd

TİKA, Özbekistan’da Bütünleşik Öğrenme ve Öğretme Modellerine Giriş Eğitimi verdi

Andican valiyetinde düzenlenen eğitime 140 öğretmen katıldı. 

06 Haziran 2023 15:15

Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında Özbekistan’ın Andican şehrinde 140 öğretmen ve akademisyene “Bütünleşik Öğrenme ve Öğretme Modellerine Giriş Eğitimi” verildi. 

Adını ünlü bilgin Hârezmî’den alan eğitim modeli sayesinde öğretmenlerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanındaki bilgi ve tecrübelerini öğrencilere uygulamalı olarak aktarmasına olanak sağlanıyor.

Programının açılışında konuşan TİKA Taşkent Program Koordinatörü Ali Rıza Tezcan, Türkiye ile Özbekistan arasındaki tarihi dostluğa değinerek TİKA’nın Özbekistan’daki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

Programın 5. günü Andican Vilayet Valisi Şuhratbek Abdurahmonov eğitimlerin yapıldığı okulu ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Proje kapsamında öğretmenlerin edindikleri tecrübelerin son derece önemli bulduğunu ve projeyi takdirle karşıladığını belirtti. 

6 gün süren eğitim program kapsamında, Andican’ın 16 farklı bölgesinden gelen katılımcılara sertifikaları törenle teslim edildi. 
 

Diğer Haberler