tika-turkmenistanda-is-birligini-artirmak-istiyor

TİKA, Türkmenistan'da iş birliğini artırmak istiyor

Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildikten sonra Anev’i ziyaret eden, TİKA Başkanı Serkan Kayalar Türkmenistan’da yeni dönemde iş birliğini artırmak istediklerini ifade etti.

02 Nisan 2024 10:30

170’ten fazla ülkede ortak tarihi ve kültürel eserlerin korunmasına katkı sağlayan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), sağlıktan tarıma geliştirdiği projelerle ülkelerin kalkınmasına da destek veriyor.

TİKA, Türk Dünyası Kültür Başkenti Anev başta olmak üzere Türkmenistan'ın Merv ve Köneürgenç şehirlerinde iş birliğini artırmak istiyor.

Anev’i ziyaret eden TİKA Başkanı Serkan Kayalar, Türkmenistan’ın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade etti ve ilk temsilciliklerini Aşkabat’ta açtıklarını söyledi.

Ülkelerin önceliği ve ihtiyaçlarına göre projeler geliştirdiklerini ifade eden Kayalar, yeni dönemde Türkmenistan ile iş birliğini artırmak istediklerini ifade etti.

İş birliği yapılan ülkelerde restorasyonun yanı sıra sağlıktan tarıma, ekonominin her alanında kurumsal alt yapının geliştirilmesine katkı sağlayan TİKA, Türk milletinin tarihi köklerinin yer aldığı Merv'deki Sultan Sencer Türbesi'nin restorasyonunu ise 2004 yılında tamamlanmıştı.

Anahtar Kelimeler: tika, türkmenistan, iş birliği,

Diğer Haberler